Dollár
395,41 Ft
Euró
412,67 Ft
Font
480,98 Ft
Bitcoin
17,094 $

Nem biztos, hogy az oltatlanok miatt romlik a járványhelyzet

MTI/Komka Péter
not image

Kulcsár Péter

2021. november 11. - 18:35

Németországban több mint 15 ezer új fertőzöttet azonosítottak az elmúlt 24 órában úgy, hogy a régiók többségében 67 százalék feletti az átoltottság.

Németországban a 67 százalékos átoltottság mellett is rossz a járványhelyzet, amit leginkább az oltatlanok megbetegedése okoz. A kórházban ápolt koronavírusos betegek közül csaknem 2600-at az intenzív osztályokon ápolnak – olvasható az ATV riportjában.

Soron kívül Még mindig magas arányban isszák az energiaitalokat az iskolás gyerekek

Lengyelországban szintén drámai a helyzet, bizonyos kórházakban fiatalabb betegeket ápolnak koronavírusos tünetekkel, arról azonban nem adtak ki jelentést, hogy közülük hányan szenvednek meglévő alapbetegségben.

Ismét rekordot döntött az elhunytak száma Oroszországban. Itt a hatóságok több mint 1200 halálesetet jelentettek, egy nappal azt követően, hogy feloldották az országos kényszerszabadságot – írta a lap.

„A koronavírus elleni lépések országszerte szigorúbbak lesznek. Ezek közé tartozik a közösségi terek és közlekedési eszközök, valamint a taxik alapos fertőtlenítése. Valamint az elnök utasítására megerősítjük a lakosság tesztelését” – közölte az orosz miniszterelnök.