Nem kapnak táppénzt az oltatlanok az egyik magyar városban

MTI/Balázs Attila
Belföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Berettyóújfalu önkormányzata visszavonta azt a 2020. novemberi döntését, amely alapján a dolgozóknak kiegészítette a táppénzét a fizetésük összegéig.

Nem kapnak táppénz-kiegészítést az oltatlanok Berettyóújfaluban. Korábban az volt a helyi önkormányzat rendelete, hogy ha koronavírus miatt nem tudtak dolgozni a városvezetés alá tartozó dolgozók, akkor a teljes fizetésüket kapták meg. Az új szabály szerint ha valaki védettség nélkül lesz beteg, már nem kapja meg a különbözetet – adta hírül az ATV.

Soron kívül Lezuhant egy repülőgép Szenicénél, ketten életüket vesztették

Tavaly már több mint 5,5 millió forintot fizetett ki a város a karanténba került dolgozóknak.

Továbbra is fenntartottuk ezt a keresetkiegészítést, azok vonatkozásában, akik védettséget szereztek, tehát vagy átestek a betegségen, vagy felvették a védőoltást. Aki saját hatáskörben úgy döntött, hogy nem él ezzel a lehetőséggel, és ezt követően keresőképtelen lesz, ő ezzel a keresetkiegészítéssel nem élhet” – mondta a televíziócsatornának Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere.

A város óvodai dolgozóinak nagyjából 90 százaléka élt az oltás nyújtotta lehetőségekkel, és már másokat is figyelmeztettek arra, hogy ezentúl más feltételek mellett kell végezniük tevékenységeiket.