Clouds
21 Budapest
Dollár
359,46 Ft
Euró
390,10 Ft
Font
444,07 Ft
Bitcoin
22,771 $

Rengetegen akarnak oltakozni, ami miatt több száz polgárőr segíti az oltásokat

Fotó: Megmérik egy koronavírus elleni oltásra érkező nő testhőmérsékletét a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. november 23-án. A november 22-től 28-ig tartó oltási akcióhéten regisztráció és előzetes időpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában és szakrendelőkben is. MTI/Balázs Attila
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A katonák mellett rengeteg polgárőr állt szolgálatba a különböző intézményekben, hogy segítsék az oltási folyamatot.

Országszerte újra több száz polgárőr teljesít szolgálatot a kórházakban és a rendelőintézetekben kialakított oltópontokon – tájékoztatta az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) szerdán az MTI-t.

A vártnál is többen veszik fel az oltást a rendkívüli oltási akció hetében, ezért a kormányhivatalok és az egészségügyi intézményekből érkező kéréseknek megfelelően keddtől újra több száz polgárőr teljesít szolgálatot országszerte a kórházakban és a rendelőintézetekben kialakított oltópontokon – írták.

Müller Cecília szerint jelenleg mindennél jobban szükség van a védőoltásra

Hozzátették: a polgárőrök – akik a munkájuk mellett, önkéntesen végzik feladatukat – amellett, hogy segítik az egészségügyi dolgozók és a honvédség munkáját a beléptetésnél, az épületeken kívül hozzájárulnak a közbiztonság fenntartásához, segítik az oltásra érkezőket a tájékozódásban, a mozgásukban korlátozottakat pedig az oltópontra jutásban.

Az OPSZ közleménye szerint a polgárőrök – az előző járványhullámhoz hasonlóan – újra segítik a kistelepüléseken a háziorvosokat, kiszállítják nekik a szükséges oltóanyagot.

Forrás: MTI