Clouds
21 Budapest
Dollár
345,13 Ft
Euró
371,01 Ft
Font
432,61 Ft
Bitcoin
26,899 $

Különadóval fenyegették meg az oltatlanokat, megugrott az első dózisra regisztrálók száma

Fotó: EPA/Tannen Maury
Észak-Amerika
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

A nyugati világban továbbra is gondot jelent a kormányok és az egészségügyi hatóságok számára, hogy nem tudnak még sokakat meggyőzni arról, hogy vegyék fel a vakcinát.

Különböző országok eltérő módszereket választanak arra, hogy oltásra bírják az oltatlanok, a kanadai Quebec tartomány pedig kifejezetten kiéli a saját kreativitását. Korábban már beszámoltunk arról, hogy az általuk bevezetett oltási igazolványhoz kötötték például az alkohol- és fűvásárlást, ami miatt jelentősen megugrott az első dózisra regisztrálók száma.

Quebec tartomány miniszterelnöke pedig a közelmúltban belengette, hogy „egészségügyi hozzájárulás” néven gyakorlatilag különadót vetne ki az oltatlanokra, ráadásul nem is alacsony összegben – írja a CTV News Montreal. Ezt azzal indokolja, hogy az oltatlanok komoly terhet rónak az egészségügyre, ezért az igazságos megoldás, ha külön fizetnek ezért.

Christian Dubé, Quebec egészségügyi minisztere pedig arról számolt be, hogy 7000 új ember regisztrált az első oltására, ami az elmúlt napokat tekintve rekordot jelent. Ezt pedig a tartományi kormány egyértelműen ahhoz kötötte, hogy a belengetett különadó jó hatással volt az emberek oltási kedvére.