Így néz ki az étterem, ahonnan kitiltották az oltottakat

Fotó: Unsplash/Moses Lee
not image

Kornis Vivien

2021. július 30. - 13:13

Zéró toleranciát hirdetett egy egyesült államokbeli étterem a “hazaáruló, Amerika-ellenes ostobaság” ellen, amit más körökben koronavírus elleni védőoltásként emlegetnek. Hősies harcuk jegyében pedig azt állítják, csak azok mehetnek be az étterembe, akik bizonyítani tudják, hogy nem oltatták be magukat.

A Kalifornia partvidékén fekvő Huntington Beach városának Basilico’s Pasta e Vino nevű éttermében olyan táblát függesztettek ki az ajtóra, amely felhívja rá a figyelmet, hogy a vendéglátóegység nem látja szívesen azokat, akik felvették a koronavírus elleni védőoltást, sőt, ki is vannak tiltva onnan. 

A Lost Angeles Times megkérdezte az étterem egy munkavállalóját, hogy mégis milyen dokumentummal vagy milyen módon tudja valaki igazolni, hogy oltásellenes és nem oltatta be magát, a Basilico’s Pasta e Vino dolgozója azonban elmondta, hogy a valóságban nem kérnek ilyesmit a vendégektől a vacsorához.

A Portfolio a lapra hivatkozva azt írja, hogy 2020 márciusában, amikor először életbe léptek a járvány miatt a korlátozások, és a vendéglátóhelyeknek be kellett volna zárnia, büszke amerikaiként ők egészen egyszűen nyitva maradtak, majd, amikor a szabályok betartásával – közösségi távolságtartás, maszkviselés, elviteles kiszolgálás – kinyithattak az éttermek, a Basilico’s ugyanúgy folytatott tovább mindent.

Az étterem azt állítja, hogy nyíltan és agresszíven mentek neki a járványügyi kijárási korlátozásoknak, és mindezt büszkén, az amerikai szabadságjogok védelmének érdekében tették, mindent kockára téve.

Mindeközben persze az Egyesült Államokban ismét növekedésnek indultak az esetszámok, elsősorban az oltatlanok körében. A szakértők szerint az emberek alábecsülik a delta variánst, és új járványhullámra számítanak.