A kínai nagykövetség szót emelt, amiért egy előnytelen fotó került ki súlyemelőjükről

A kínai Hou Cse-huj a pódiumon ünnepel, miután megnyerte a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia nõi súlyemelésének 49 kilogrammos súlycsoportjának versenyét a Tokiói Nemzetközi Fórumban 2021. július 24-én. MTI/AP/Luca Bruno
not image

Borbély Fanni

2021. július 27. - 19:46

A kínai súlyemelő Hou Cse-huj egy új olimpiai csúccsal nyerte meg a 49 kilogrammos kategóriát, a fotó azonban, mely épp elkapta az emelés pillanatát nem sikerült túlzottan előnyösen.

A kínai súlyemelő eredményéről a Reuters is beszámolt, azonban Srí Lanka kínai nagykövetsége azonnal lecsapott a megjelent cikkre, nevezetesen a választott fotó miatt, amin Hou szemmel láthatóan éppen feszült arckifejezéssel emeli a súlyt.

A kínaiak nem értékelték a Reuters által felhasznált képet, és szerintük bármelyik másik képet választhatták volna, ami kevésbé előnytelen.

“A verseny alatt készült összes fotó közül a Reuters ezt választotta, ami csak azt mutatja, hogy mennyire rosszindulatúak. Ne helyezzétek a politikát és az ideológiákat a sport elé, miközben magatokat elfogulatlan médiaszervezetnek hívjátok. Szégyentelen”

– tweetelte szombaton Srí Lanka kínai nagykövetsége.