Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Oli Kahn-t másolhatta a DVTK kapusa a botrányos védéseivel

TÉMÁK:
#Bayern München
MTI/EPA/RONALD WITTEK
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Senkó Zsombor helyében most nem lennék, vigasztalásképp álljon itt neki ez a kis történet.

Valószínűleg már sokan hallottak a DVTK kapusának baklövéséről, ami miatt egy MTK-drukker kisfiú szülinapi kezdőrúgása rémálommá változott. Azóta már reagált a klub tulajdonosa, edzője, meg jó pár ezer kommentelő is.

Soron kívül Szív- és légzőszervi vizsgálatokat végeztek Ferenc pápánál

Senkó Zsombor azonban nem a világtörténelem első olyan kapusa, aki így járt el, hosszú évekkel ezelőtt ugyanis a legendás német hálóőr, Oliver Kahn is hasonlóan otromba módon nyilvánult meg, azzal a különbséggel, hogy ő azért mellé még villantott nyolc Bundesliga-címet, hat kupagyőzelmet, valamint egy BL- és egy EB-győzelmet is.

A “mindenáron nyerni” hozzáállás azonban elég szomorúan hatott Kahnra. A Bayern Münchenről szóló dokumentumfilmben, az ‘FC Bayern – Behind the Legend’-ben ugyanis az egykori kapus elárulta, hogy a legmagasabb szinten eltöltött évek komoly depresszióhoz és kiégéshez vezettek.

Versenyszellemét pedig mi sem példázza jobban, mint az az eset, amikor felkérték, hogy vegyen részt egy jótékonysági büntetőpárbajban, ahol kilencévesekkel kellett szembenéznie. A terv az volt, hogy minden egyes büntető után, amit a gyerekek értékesítenek, növekedik az árvaháznak szánt adomány összege.

Kahn azonban hajthatatlan volt, és kijelentette, hogy mindet ki fogja védeni. Így is történt. “Előtte senki sem mondta nekem, hogy minden gól adományt jelent egy árvaháznak” – magyarázta évekkel később, a „Tor!” című életrajzi könyvében.