Ölelkezve-ugrándozva próbált meg külföldieket kizsebelni egy magyar tolvaj (videó)

Bense Róbert

2022. június 8. - 09:47

A 27 éves férfi egy VI. kerületi apartmanházban garázdálkodott, lebukott.

A büntetett előéletű férfi már tavaly is bizonyítottan kizsebelt egy külföldit, akinek elvonva a figyelmét elemelte a telefonját és a pénztárcáját is, benne a bankkártyájával és mintegy 120.000 forintnak megfelelő fonttal.

Az nem derült ki az Ügyészség beszámolójából, hogy mindegyik alkalommal ez volt-e a taktika, azt viszont videó bizonyítja, hogy az márciusi, ölelkezős módszer nem igazán volt működőképes, lévén a kizsebelt férfi felesége észrevette a turpisságot, mire a tolvaj a földre dobta a készüléket.

Az eset nem vette el a kedvét, az elkövető annyira „barátkozós” kedvében volt, hogy még aznap három másik külföldi turistával is megpróbálta ugyanezt a trükköt, de kijöhetett a gyakorlatból, mert másodjára is lebukott.

A botcsinálta tolvajt a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség 4 rendbeli, zsebtolvajlás útján, üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével és vétségével – illetve két esetben azok kísérletével – vádolja.

Az Ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a férfira, amihez még a korábban, más ügyben kiszabott 1,8 hónapos felfüggesztettet is hozzászámolhatják, így akár évekre is börtönbe kerülhet az ölelkezős tolvaj.