Dollár
428,97 Ft
Euró
420,81 Ft
Font
478,31 Ft
Bitcoin
19,483 $

Olaszországi felvonótragédia: gyermekelhelyezési háború zajlik a baleset egyetlen túlélője felett

Fotó: Verbania, 2021. május 26. Mentõalakulatok tagjai vizsgálják a Stresa települése és a Mottarone-hegy között közlekedõ függõvasút egyik lezuhant fülkéjét Verbania közelében 2021. május 26-án. A balesetben legkevesebb 14 ember életét vesztette, egy gyerek súlyosan megsebesült. MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Marco
not image

Kornis Vivien

2021. augusztus 16. - 15:33

A kisfiú anyai és apai nagynénje között óriási a feszültség, míg a gyermek szinte minden szerettét elvesztette a tragédia során.

Az Olaszországot és az egész világot megrázó felvonótragédia május 23-án történt, amikor a Stresa falujából a Mottarone csúcsáig közlekedő felvonó kabinja a mélybe zuhant és a hegyoldalba csapódott. A kabin 14 utasa életét vesztette, a baleset egyetlen túlélője egy akkor még ötéves kisfiú volt, aki azonban szüleit, kétéves kisöccsét és dédszüleit is elvesztette.

Soron kívül Marija Zaharova: „mindenki egyetért abban, hogy az USA túl messzire ment”

A Mirror beszámolója szerint a most hatéves kisfiú jelenleg egy keserves gyermekelhelyezési háború középpontjában áll, apai és anyai nagynénje küzd egymással a borzasztó baleset során megárvult Eitan Biranért.

Eitan édesanyja, a 26 éves Tal, édesapja, a 30 éves Amit, kétéves öccse, Tom, és dédszülei, a 82 éves Itshak és a 70 éves Barbara olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy életüket nem tudták megmenteni.

Eitant sokáig kórházban ápolták, június óta azonban apai nagynénje, Aya Biran-Nirko gondoskodik róla Olaszországban, Pavia városában. Múlt héten azonban anyai nagynénje, Gali Peleg bejelentette, hogy a gyermekelhelyezési konfliktust jogi útra tereli, hogy Eitan “normális életet” élhessen Izraelben.

Két rokona elrabolta őt, akik egyáltalán nem is ismerik Eitant. Biran-Nirko egyátalán nem állt hozzá közel. Az ottani család nem fogja elvinni a parkba vagy étterembe, vagy olyan dolgokat csinálni, mint mit, hogy úgy érezhesse, van családja, vannak, akik szeretik” – nyilatkozta a sajtónak Peleg, Eitan nagynénje.

Hozzátette, hogy testvére büszke volt zsidó és izraeli identitására, és ha Eitan Olaszországban marad, elveszti ezeket az értékeket.

“Néhány év múlva majd visszatekint arra, hogy hol nőtt föl és kik voltak a szülei, és fontos, hogy lássa, mi mindig ott voltunk neki. Egy családot már elvesztett, nincs szüksége arra, hogy egy másikat is elveszítsen” – mondta el Peleg.

Az anyai nagynéni hozzátette, hogy a tragédia óta csak rövid időkre találkozhatott Eitannal, és a kisfiú mindig sírva fakad, amikor elválnak.

Biran-Nirko ügyvédje szerint Peleg vádjai “szürreálisak”, és nem értik, miért van szükség erre a konfliktusra. 

Orvosai szerint Eitan a felépülés útján van, és – többek között – poszttraumás stressz szindrómája is jelentős javuláson megy keresztül.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.