Dollár
428,01 Ft
Euró
420,69 Ft
Font
478,08 Ft
Bitcoin
19,527 $

Olaszország teljes lakosságának 80 százaléka már megkapta legalább az első adag vakcinát

Fotó: Unsplash/CDC
not image

Borbély Fanni

2021. szeptember 10. - 00:46

Olaszország jó úton halad afelé, hogy szeptember végére teljesítse a kitűzött oltási célt.

A 12 évesnél idősebb olasz lakosság több mint 80 százaléka kapott legalább egy adagot a koronavírus elleni vakcinából – közölte kedden Francesco Figliuolo, a koronavírus elleni olasz vészhelyzetért felelős olasz kormánybiztos.

“Ez egy fontos mérföldkő, mivel ez azt jelenti, hogy szeptember végére elérjük a 80 százalékos teljes oltottságot”

– mondta Figliuolo.

Figliuolo szerint ez azt jelenti, hogy szeptember 30-ig “43,2 millió 12 év feletti állampolgár fejezi be az oltási ciklust”, ami megfelel az Olaszország által az év elején kitűzött célnak.

A Rómától északra fekvő Rieti tartományban, Passo Corese-ben található Amazonas oltási központban tett látogatása során Figliuolo elmondta, hogy Olaszország “kiváló eredményeket” ért el a fiatalok beoltása terén.

“A tegnapi 100 ezer első dózisos oltásból 30 százalék a 12-19 évesek csoportját érintette” – mondta Figliuolo, ugyanakkor figyelmeztetett: “Aggodalomra ad okot az 50-59 év közötti 1,8 millió állampolgár, akik még nem kaptak védőoltást”.

A tábornok azt is megerősítette, hogy Olaszország még ebben a hónapban megkezdi a koronavírus vakcina harmadik adagjának beadását a legveszélyeztetettebbnek tartott csoportok, például a rákos betegek és a transzplantáción átesettek számára – írja a Wanted in Rome.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.