Dollár
428,97 Ft
Euró
420,81 Ft
Font
478,31 Ft
Bitcoin
19,483 $

Letartóztatták a rettegett olasz „Keresztanyát”

Fotó: Illusztráció/MTI/EPA-ANSA/Massimo Percossi
not image

Nagy Noel

2021. augusztus 8. - 21:56

Egy nápolyi maffiaszervezet vezetőjét sikerült letartóztatnia a hatóságoknak, akit azzal vádolnak, hogy egy zsaroló és uzsorázó körnek a feje volt.

A rendőröknek sikerült lekapcsolnia a 70 éves Maria Licciardit, aki éppen egy Spanyolországba tartó repülőre szállt volna fel – tudósított róla az AP hírügynökség. Az olasz ANSA hírügynökség értesülései szerint pedig Licciardit Rómában sikerült letartóztatni egy reptéren.

Soron kívül Sáfrány Emese forró dekoltázsától mindenről megfeledkezel

Az ügyészek és a nyomozók eredményei szerint ugyanis Licciardi felelős az egyik legrettegettebb maffiaszervezetért, a nápolyi Camorráért, amely elsősorban zsarolásban és uzsorázásban utazott az elmúlt évtizedek során.

A „Keresztanyát” már egyszer letartóztatták 2001-ben Nápolyban, akkor Olaszország egyik legkeresettebb bűnözője volt. 2009-ben azonban szabadon engedték, mivel letöltötte börtönbüntetését, szintén maffiával összefüggő bűncselekmények miatt.

Licciardi ráadásul a nápolyi maffiaháborúk egyik győztese volt, amely egy hosszú időn át tartó konfliktus volt a bűnszervezetek között a 2000-es évek elején. A háború annyira véres volt, hogy szinte naponta riasztották a rendőröket holttestekhez.

A nápolyi ügyészek nevezték el még Licciardit Keresztanyának, már akkor is tudott volt, hogy valójában ő vezeti a Camorrát, még ha akkoriban a testvére is volt a hivatalos vezető.

A Camorra Olaszország egyik legnagyobb befolyással bíró bűnszervezete, amely elsősorban a helyi üzletek megzsarolásából, kábítószer-kereskedelemből és a közhivatalokba való beépülésből szerezte bevételeit, utóbbi esetben korrupciógyanús ügyletekkel.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.