Olaszország karantént vezet be az országba érkező nem EU-s állampolgároknak

Az új koronavírus okozta betegségben szenvedő pácienst kezelnek a római San Filippo Neri kórház intenzív osztályán 2021. március 19-én. MTI/AP/Alessandra Tarantino
not image

Borbély Fanni

2021.március.30 - 12:08

A koronavírus-járvány már több mint egy éve a mindennapjaink része, a jó idő azonban egyre közeledik, így aktuális kérdés az utazás. Olaszország most egy új intézkedésről számolt be, mely a nem EU-s állampolgárokat érinti majd.

Az olasz egészségügyi minisztérium kedden egy friss közleményben tudatta döntését a nem EU-s állampolgárok beutazására vonatkozóan, a döntés szerint pedig azon személyek, akik Olaszországba utaznak, ám az EU-n kívülről érkeztek, egy ötnapos karanténba kell vonulniuk.

A közleményben nem tették egyértelművé, hogy a szabályozás mikortól lép majd életbe, az azonban már biztos, hogy az Olaszországba való utazás negatív koronavírus-tesztet igényel, tehát mielőtt elindulnánk, érdemes felkészülni a teszt szükségességére – adta hírül az AFP hírügynökség tudósítását a Barrons.

A legfrissebb közzétett járványügyi adatok szerint Olaszországban egy 24 óra alatt 12 916 új koronavírus-fertőzésről számoltak be, 417 ember hunyt el, így az összes koronavírusos eset 3 544 957 főre emelkedett, a fertőzéshez köthető halálesetek száma pedig eléri a 108 350 főt.