Pénzt fizetnek azért az olasz oltásellenesek, hogy valaki megfertőzze őket

Fotó: EPA/Ciro Fusco
not image

Nagy Noel

2022. január 14. - 07:21

Pozitív koronavírus-teszttel rendelkezőkkel, különösen az aktív fertőzöttekkel közös vacsorákon akarják elkapni a vírust az olasz oltásellenesek.

Ezért pedig akár mintegy 45 ezer forintnak megfelelő összeget is hajlandók lennének fizetni azok, akik el akarják kerülni a vakcina felvételét – derül ki a Daily Beast beszámolójából. Volt olyan, aki luxusboros vacsorát kínált egy fertőzöttnek, csakhogy végre áteshessen ő is.

Az olasz kormány ugyanis bevezette, hogy február 1-től minden 50 év feletti állampolgárnak fel kell vennie a vakcinát, aki pedig ezt nem teszi meg, az akár a munkáját is elvesztheti, valamint hatalmas bírságot szakítanak a nyakába.

Az új szabályok értelmében csak az kaphat mentesülést a vakcinák kötelező felvétele alól, akik már átestek a fertőzésen, mivel az olasz kormány is elismeri a természetes immunitást legitim védettségi státusznak.

Nem sokkal azt követően, hogy az olasz kormány ezt bejelentette, az emberek elkezdtek az interneten különböző „COVID-partikat” és „COVID-vacsorákat” hirdetni, hogy egy fertőzött társaságában ők is el tudják kapni a vírust.

„Sürgősen keresek egy pozitív személyt, még fizetni is hajlandó vagyok” – fogalmazott egy oltásellenes poszt az olasz rendőrség szerint. Pier Luigi Lopalco infektológus szerint ezeket az embereket le kellene tartóztatni:

„Ez a módszer az orosz rulett logikáját használja. Egy embernek, aki sosem volt koronavírusos és sosem oltotta be magát, a fertőződés jelenthet akár enyhe lefolyású betegséget, de jelentheti azt is, hogy az intenzíven köt ki. Ebben a genetika is szerepet játszhat, de ezt előre ugyan nem lehet tudni”

Már korábban is volt arra példa egyébként, hogy Olaszországban ilyen jellegű korona-bulikat tartottak, az egyik például kifejezetten nem sült el jól: novemberben egy férfi belehalt a betegségbe, aki egy ilyen bulin szedte össze a fertőzést.