Az olasz felvonótragédia túlélője amnéziában szenved

Az olasz rendőrség által közreadott kép rendőrökről és tűzoltókróltagjairól az észak-olaszországi Stresa települése és a Mottarone-hegy között közlekedő függővasút egyik lezuhant fülkéje mellett Verbania közelében 2021. május 23-án. A balesetben legkevesebb kilencen életüket vesztették. MTI/AP/Olasz rendőrség
not image

Borbély Fanni

2021. június 5. - 16:51

Az ötéves Eitan az egyetlen túlélője az olaszországi Stresa melletti Mottarone környékén történt balesetnek, a kisfiú azonban nem emlékszik a tragikus esetre. Még mindig nem közölték vele, hogy családja életét vesztette – még mindig próbálják megkímélni, amennyire csak lehet.

Eitan nagy előrelépést tett a felépülésében: a torinói Regina Margherita Gyermekkórház intenzív osztályáról már átszállították egy másik szobába. Mellette pedig mindig ott van nagynénje, Aya, Eitan néhai apjának, Amitnak a nővére.

A fiú nem emlékszik a május 23-i incidensre, amelynek 14 halálos áldozata volt. Az orvosok megállapították, hogy poszttraumás amnéziában szenved. A terapeuták ezért várni szeretnének, mielőtt elmondják neki a tragikus hírt: ez egy hosszú út, amelyet kis lépésekben, de hazugságok nélkül kell megtenni. Mióta magához tért, Eitan többször is megkérdezte, hol vannak a szülei, azonban erre a kérdésre még nem kapott választ – írja a Kronen Zeitung.

Marcello Perillo, a letartóztatott szerviztechnikus ügyvédje vasárnap elmondta, hogy védence valóban beismerte a kabin vészfékrendszerének kikapcsolását, mivel az gyakran ok nélkül működésbe lépett útközben. Ugyanakkor hozzátette, hogy a gyanúsított Gabriele Tadini soha nem hagyta volna jóvá a függővasút használatát, ha tudta volna, hogy egyáltalán fennáll a lehetősége annak, hogy a kábel sérült.