Dollár
393,91 Ft
Euró
414,55 Ft
Font
479,84 Ft
Bitcoin
16,858 $

Legendás olasz bíró adott magyarázatot a maratoni hosszabbításokra

TÉMÁK:
#Katari vb #vb 2022
MTI/EPA/ABEDIN TAHERKENAREH
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Ha így folytatjuk, néhány mérkőzés két és fél félidőből fog állni, Pierluigi Collina szerint ezért van ennyi hosszabbítás.

A szúrós tekintetű, tarkopasz bíróra valószínűleg még nagyon sokan emlékeznek, Collina a FIFA játékvezetői bizottságának elnökeként közölte, mi indokolja a 10-15 perces ráadásokat Katarban.

Soron kívül Orbán Viktor is részt vett a MOL-csoport elnökségi ülésén

„Ha több aktív játékidőt szeretnénk, készen kell állnunk arra, hogy sok lesz a hosszabbítás. Gondoljanak egy olyan mérkőzésre, ahol három gólt szereznek, egy ünneplés általában másfél percig tart, így három góllal négy-öt perc megy el” – magyarázta Collina.

Azt szeretnénk, ha pontosan kiszámolnánk a hosszabbítást minden félidő végén” – tette hozzá. Collina egyébként már hetekkel a világbajnokság kezdete előtt figyelmezetett arra, hogy a megszokottnál jóval hosszabb ráadások várhatók – írta az Eurosport.

Így aztán a 100-110 perces mérkőzések egyáltalán nem számítanak meglepőnek ezentúl, amit az Anglia – Irán meccsen is tapasztalhattunk, ahol 24 perc volt a két félidő hosszabbítása.

De lehetne említeni az Argentína – Szaúd-Arábia találkozót is, ahol csak a második játékrészben 15. perccel játszottak többet a csapatok, igaz, mindkét mérkőzésen voltak hosszú ápolást igénylő sérülések is.