Clouds
21 Budapest
Dollár
344,74 Ft
Euró
371,11 Ft
Font
432,30 Ft
Bitcoin
26,950 $

Nagyot esett az olaj ára szerdán

TÉMÁK:
#Olaj #Tőzsde
Algyõ, 2022. november 29. A Mol algyõi olajfõgyûjtõje 2022. november 28-án. Még sokáig a hagyományos olaj -és gázkitermelés marad a Mol fõ profilja Algyõn, de a társaság vizsgálja a megújuló energiaforrások telepítésének lehetõségét - mondta Kardos László, a társaság algyõi termelési régió vezetõje újságíróknak a helyszínen. MTI/Szigetváry Zsolt
Külföld
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő
TÉMÁK

Az Egyesült Államok gazdaságát érintő kedvezőtlen híreket követően kedden és szerdán is jelentősen esett az olaj ára az értéktőzsdén.

Előzmény:

 

Közel 4%-ot estek szerdán az olajárak, miután a világ legnagyobb gazdaságában recessziótól félnek, írja a CNBC. A brent 77,69 dolláron állt, ami 3,08%-os esés, míg a WTI olaj 74,30 dollárba fájt hordónként, azaz 3,6%-ot vesztett értékéből.

Soron kívül Azonnal töröld ezeket az alkalmazásokat a telefonodról

Az amerikai Energiainformációs Hivatal információi szerint mindez annak ellenére, hogy az ország olajtartalékai a múlt héten 5,1 millió hordóval csökkentek, míg független elemzők ennél sokkal kisebb, 1,5 millió hordós zuhanást vártak. Csökkent a gázolaj mennyisége is, 2,4 millió hordóval.

Ezzel az olajárak nullázták azt a növekedést, ami akkor indult meg, amikor az OPEC+ április elején bejelentette, újra csökkentik a termelést. Az orosz miniszterelnökhelyettes, Alexander Novak szerdán úgy nyilatkozott, a szervezet továbbra is jól koordinálja az olajkitermelést.

Kedden már csökkenésnek indult az olaj ára, 2%-ot esett, miután félőnek tűnik, hogy az Egyesült Államok gazdaságának újabb jegybanki alapkamatemelésre lesz szüksége. Az amerikai fogyasztók bizalma a piac iránt kilenc hónapja nem látott mélységre süllyedt és félő, hogy az ország gazdasága recesszióba süllyedhet, ami szintén közrejátszhatott az árak esésében.