Clouds
21 Budapest
Dollár
358,27 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
443,92 Ft
Bitcoin
23,294 $

Olaf Scholz szerint teljes megalapozottság kell az EU-tól a magyar helyzet kapcsán

Berlin, 2022. november 28. Olaf Scholz német kancellár a Németország. Bevándorlóország. Párbeszéd a részvételért és a tiszteletért címû berlini rendezvényen 2022. november 28-án. Scholz itt ismertette koalíciós kormányának tervét az állampolgárság megszerzésének megkönnyítésére a Németországban élõ külföldiek számára. MTI/EPA/Getty Images/Sean Gallup / POOL
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

A német kancellár úgy véli, nem lehet figyelmen kívül hagyni magyar intézkedéseket.

Az Európai Unióban teljes megalapozottsággal kell döntést hozni a magyar helyzetről – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár kedden azzal kapcsolatban, hogy több EU-tagállam, köztük Németország arra kérte az Európai Bizottságot: frissítse fel korábbi értékelését a jogállamisági mechanizmussal összefüggésben.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Scholz az EU-tagállamok és a nyugat-balkáni országok állam- és kormányfői tiranai találkozóját követő sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva arról beszélt: nem szabad figyelmen kívül hagyni azt, hogy Magyarországon jelenleg is születnek döntések az uniós elvárásokkal kapcsolatban.

Az pedig az Európai Bizottság dolga, hogy figyelemmel kísérje a helyzet alakulását a tagállamokban – tette hozzá a német kancellár.

Varga Mihály pénzügyminiszter előzőleg Brüsszelben már felhívta a figyelmet arra: “Több tagország jelezte, hogy szükség lenne egy objektív értékelésre, amelyek figyelembe veszik a magyar kormány által november 19. után tett lépéseket. Például Franciaország és Németország is úgy véli, hogy a bizottság értékelésében van egyfajta aránytalanság” – mutatott rá a tárcavezető, kifejezve reményét, hogy az uniós végrehajtó testület tárgyilagosabb minősítéssel zárja majd le a folyamatot.