Dollár
381,97 Ft
Euró
392,03 Ft
Font
463,77 Ft
Bitcoin
24,374 $

Meglepő hírek az okostelefon piacon, talán mégsem olyan népszerű a Samsung készüléke

Fotó: Twenty20
not image

Koós Alexandra

2022. június 25. - 00:44

A cég valószínűleg túlbecsülte a készülékei iránti globális keresletet, ugyanis az „egészségesnél” jóval több okostelefon maradt a forgalmazók nyakán.

A Samsung idén 270 millió okostelefont szeretett volna kiszállítani, azonban ennek 18 százaléka, körülbelül 50 millió eszköz nem talált gazdára, amelyek főként a középkategóriás Galaxy A szériába tartoznak.

Soron kívül Hatalmas balhé a Chelsea-Tottenham-on, Contét és Tuchelt szét kellett választani (videó)

A TheElec szakportál beszámolója alapján normál esetben a készletek aránya nem lehetne több 10 százaléknál, ám a cég kifejezetten agresszív, 334 milliós termelési célt tűzött ki maga elé 2022-re, januárban és februárban pedig le is gyártottak 20-20 milliót.

Ezt azonban vissza kellett fogniuk, így a volumen 10 millióra csökkent májusban, amely a nagy készletre és a csökkenő keresletre adott válaszlépés volt. Valószínűleg több tényező is hozzájárult ahhoz, hogy elcsússzon a tervezés, mint például a háború, a magas nyersanyagárak és az újabb járványügyi korlátozások Kínában.

A Gizchina szakportál szerint megvan rá az esély, hogy a Samsung csak árengedményekkel tudja majd eladni a telefonjait, annak ellenére, hogy a Galaxy A széria az egyik legnépszerűbb készülékcsalád a vállalatnál, hiszen 2021-ben ezek a mobilok tették ki az eladások több mint felét.

Azonban a megfizethető árú típusok iránti gyenge kereslet arra is utalhat, hogy azok fizetik meg a globális gazdasági helyzet árát, akik ebben az árkategóriában vásárolnak, amely tovább növeli a kockázatot, hogy még több potenciális vevőtől esnek el.

A Napi.hu cikke szerint emiatt lehetséges, hogy akik készülékváltáson törik a fejüket, ám csak kisebb összeget tudnak az okostelefonra szánni, inkább a jobb ár-érték arányú kínai gyártók termékeit választják majd.