Clouds
21 Budapest
Dollár
359,71 Ft
Euró
388,15 Ft
Font
433,24 Ft
Bitcoin
23,016 $

Elkészült az okoscímke, amit a futárok nem biztos, hogy díjazni fognak

Fotó: Unsplash
Smart
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A vállalat egy ultravékony, nyomtatható akkumulátorral ellátott, alacsony fogyasztású, 5G-képes okoscímkét készített, amely a Smart Label nevet kapta.

Eddig is megvolt rá a lehetőség, hogy a fontos csomagok útját nyomon lehessen követni, bár ez csak egy bizonyos méret felett volt megoldható, viszont az amerikai Pod Group új megoldása jelentősen modernizálhatja ezt a szolgáltatást.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött

Ugyanis a cég egy ultravékony, nyomtatható akkumulátorral ellátott, alacsony fogyasztású, 5G-képes okoscímkét készített Smart Label néven. Ez szó szerint egy címkét takar, ami mindössze 2 mm vastag, s mivel öntapadós, könnyen fel lehet helyezni a csomagokra, vagy akár a borítékokra is.

Emellett többször használható, ugyanis egyetlen feltöltéssel hat hónapon át tud működni – attól függően, hogy milyen gyakran használják azt az újrahasznosítás előtt – derül ki a hvg.hu beszámolójából.

A CES 2023 technológiai szakkiállításon bemutatott eszköz segítségével nemcsak azt tudhatja a feladó/rendelő, hogy hol tart a csomag, de azt is, hogy milyen hőmérsékleten tárolják, és esetleg leejtették-e vagy dobálták-e azt.

Ám felmerült a kérdés, hogy a vékony, így könnyen elrejthető okoscímke mennyire alkalmas arra, hogy visszaéljenek vele, s ezáltal megfigyelésre, nyomon követésre használják, hiszen az Apple AirTagje esetében már történtek ehhez hasonló incidensek.