Clouds
21 Budapest
Dollár
354,28 Ft
Euró
385,95 Ft
Font
432,87 Ft
Bitcoin
23,649 $

Óceánjáró mentett ki a vízből 17 bevándorlót nem messze a Bahamáktól

Fotó: Unsplash/Alonso Reyes
Dél-Amerika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Royal Caribbean óceánjárójának legénysége mentette ki a vízből azt a 17 bevándorlót, akik egy apró hajón hánykolódtak a vízen.

A CNN jelentése szerint a Liberty of the Seas óceánjáró épp a Bahamák felé tartott, amikor a személyzet észlelte, hogy vészesen közelednek egy aprócska hajóhoz, mely szemmel láthatóan segítségre szorult, miután csak sodródott a vízen.

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

A Royal Caribbean illetékesei egy közleményben osztották meg, hogy a hajó legénysége azonnal mentőakciót indított, és mind a 17 ember biztonságban a fedélzetre emelték.

RacQuelle Major-Holland, a sétahajó egyik utasa a CNN-nek nyilatkozva megosztotta, hogy a kapitány a bajba jutottak észlelése után azonnal jelezte, hogy le kell térniük a Nassau felé vezető útról, hogy megbizonyosodjanak arról, szüksége van-e segítségre az apró hajónak.

Azt is elárulta, hogy a kapitány még a utasokkal is megosztotta, hogy a tengerészeti törvények értelmében kötelessége segíteni a bajba jutottakon, s erről jelentést is kell tennie.

Az utas szerint nagyon nehéz volt észrevenni az apró hajót, ám a bejelentéstől számított 45 percen belül mind a 17 ember az óceánjáró fedélzetén volt. A mentésről felvétel is készült, melyen látszik, hogy a kimentettek megkönnyebbülve és mosolyogva üdvözölték, hogy megmenekültek.