Volt barátja megbízásából vertek össze egy nőt Óbudán

Fotó: Flickr/The Law Offices of Lynda Hinkle
not image

Nagy Noel

2021. december 1. - 08:22

Súlyos családon belüli erőszakot tártak fel a budapesti nyomozók, amelynek kapcsán lezárták a nyomozást.

Az eset még 2020. július 13-án történt, amikor is a rendőrségre érkezett egy bejelentés egy óbudai társasházból. A bejelentést egy házaspár tette, akik a társasház második emeleti lakásából segélykiáltásokat hallottak.

A rendőrök végül a katasztrófavédelem munkatársaival együtt a helyszínre siettek, majd egy emelőkocsi segítségével a teraszon keresztül bejutottak a lakásba. Ott megtalálták a sértettet, akit a rendőrök helyben kikérdeztek.

A sértett elárulta, hogy az este folyamán egy számára ismeretlen nő csöngetett be a lakásba, majd ajtónyitást követően egy férfival beléptek a nő lakására, ahol a férfi leütötte őt, aki ettől földre esett – idézte fel a rendőrségi közlemény.

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK

A nőt a földön még többször megrugdosták, majd megkötözték és annak érdekében, hogy ne tudjon segítséget kérni, egy ruhadarabot tettek a szájába és a fejét is letakarták. Ezt követően még egy fémrúddal is többször megütötték, magukhoz vettek 600 ezer forint értékben műszaki cikkeket és ékszereket, majd távoztak.

A BRFK Rablási Osztály nyomozói három nappal később egy újpesti lakásban letartóztatták a bűncselekmény feltételezett elkövetőit, a 27 éves S. Mátét és a 24 éves B. Vivient, akiket rablás, személyi szabadság megsértése és súlyos testi sértés miatt őrizetbe vettek.

A nyomozás során pedig kiderült, hogy a két elkövetőt a sértett nő korábbi párja, a 38 éves budapesti V. Bálint bízta meg, akit felbujtóként vontak a fent említett bűncselekmények kapcsán eljárás alá. Ennek kapcsán most a nyomozás lezárult, a brutális nőellenes erőszakot kitervelő férfi esetét pedig az illetékes ügyészség elé küldték.