Dollár
388,95 Ft
Euró
409,85 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
17,051 $

A nyugdíjasok szervezete is kiáll a pedagógusok mellett

Fotó: Twenty20

Bense Róbert

2022. október 21. - 19:40

Nem várt helyről kaptak támogatást a pedagógusok és a diákok, a NYUSZET szolidaritását fejezte ki.

Meglehetősen erős üzenetet fogalmazott meg a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa, melyen nem csupán a bérek emelését, a terhek csökkentését, de a pedagógusok társadalmi megbecsülésének növelését is támogatják.

„Támogatjuk azokat a követeléseket, melyek a diákok részéről fogalmazódnak meg egy XXI. századi oktatási rendszer kialakítására, annak tartalmi, szervezeti, személyi és finanszírozási feltételeivel együtt” – írták a közleményben.

„Az idős emberek, a nyugdíjasok tapasztalatból tudják, hogy egy kormány sok mindent megtehet időlegesen, erőből, társadalmi csoportokat egymással szembe állítva, generációkat egymás ellen hangolva.”

„Ám nem marad következmény nélkül, amikor egy ország jövőjét garantáló fiatal nemzedékkel szemben követ el bűnt, mert megfosztja legalapvetőbb jogától, a minőségi oktatás lehetőségétől” – tették hozzá.

Kiemelték, hogy a kormánynak azonnali egyeztetést kell kezdeményeznie a pedagógus szakszervezetekkel, valamint a fenntartói-működtetői rendszer átalakítását is meg kell kezdeni, melyben az önkormányzatok kapnak nagyobb szerepet – számolt be róla a napi.hu.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.