Dollár
395,74 Ft
Euró
416,96 Ft
Font
483,85 Ft
Bitcoin
16,888 $

Nyugdíjas asszonytól csalt ki milliókat egy fiatalkorú lány

Twenty20
Belföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Idős nő sérelmére elkövetett csalás miatt emeltek vádat egy 17 éves kamasz ellen.

A vádirat szerint az állami gondoskodásban lévő fiatal 2020 decemberében az egyik Veszprém megyei lakásotthonban élt, ám onnan rendszeresen elszökött – írta az ugyeszseg.hu.

Soron kívül Követelésekkel teli listát kapott Budapest a taxisoktól és a közművek dolgozóitól

December 4-én egy ismerősének kisgyermekét tologatta babakocsiban Pápán, amikor megismerkedett egy ruházati üzletet üzemeltető, 75 éves asszonnyal. A lány azért, hogy pénzt szerezzen tőle, a gyermeket magáénak mondva, valótlanul előadta, hogy a kicsit a gyámhatóság el akarja tőle venni, melyet csak akkor kerülhet el, ha megfelelően el tudja látni. A sértett megsajnálta a lányt, ezért élelmiszerre és tisztálkodó szerekre 9.000 forintot adott.

A lány ezután rendszeresen bejárt a sértett üzletébe és kitalált indokokkal pénzt kért tőle, azt ígérve, hogy a kölcsönkapott összeget egy ingatlan eladásából vissza fogja fizetni. A fiatalkorúnak azonban ez az ígérete is hamis volt, miután semmiféle lehetősége nem volt a pénz visszafizetésére, ingatlannal sem rendelkezett. A fiatal lány így két hónap alatt 1.850.000 forintot csalt ki a jóhiszemű sértettől.

Miután a sértett már nem tudott több pénzt adni, a lány arra is rávette, hogy az ékszereit adja át neki, amelyeket zálogba tesz, és majd később kiváltja. A készpénzen felül így közel 400.000 forint értékű ékszert is megszerzett a sértettől.

A nyomozás során letartóztatott terhelttel szemben az ügyészség javítóintézeti nevelés intézkedés alkalmazását indítványozta az eljárásra illetékes Pápai Járásbíróságon.