18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Dollár
428,01 Ft
Euró
420,69 Ft
Font
478,08 Ft
Bitcoin
19,527 $

„A Nyugat oroszgyűlölő politikáját csak az ukrajnai hadművelet győzelme képes elfojtani”

Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök a 25. Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon 2022. június 17-én. MTI/AP/TASZSZ/Szergej Bobilev
not image

Koós Alexandra

2022. június 22. - 00:47

A tisztviselő szerint „a ruszofóbia mélyen a történelemben gyökerezik”, ez a probléma pedig újra és újra felüti a fejét.

Igor Barinov, az orosz Nemzetiségi Ügyek Szövetségi Ügynökségének vezetője legutóbbi interjújában arra utalt, „csak Oroszország különleges katonai műveletének sikere képes véget vetni a Nyugat oroszgyűlölő politikájának”.

Soron kívül Marija Zaharova: „mindenki egyetért abban, hogy az USA túl messzire ment”

Elmondása szerint „sosem volt még ilyen mértékű ruszofóbia a világon”, mint amit napjainkban figyelhetünk meg, hiszen minden kapcsolatot megszakítottak velük, emellett a média, a politika, a kultúra és a sport összes területét blokkolják, amely példa nélküli.

Majd a jelenség kialakulásának okait firtató kérdésekre válaszolva elmagyarázta, hogy „a ruszofóbia mélyen a történelemben gyökerezik”, ez a probléma pedig időnként felüti a fejét, ám a kiváltó ok a 11. század közepére eredeztethető vissza.

Akkoriban a vallási hitszakadás miatt a keleti és nyugati kereszténység kezdett elterjedni, miközben számos „ruszofób csúcspont” alakult ki az idők során, köztük Napóleon oroszországi hadjárata, végül az angolszászok és a náci Németország „vitte a pálmát”.

Barinov hangsúlyozta, miszerint a felsoroltak alapján nyilvánvalóvá válik, hogy ennek a helyzetnek csak a katonai győzelmeik révén tudtak véget vetni, amely által „végre lekerülhetett a nyugati ellenfelek napirendjéről ez a téma” – számolt be a TASS.

„Jelenleg úgy látom, hogy csak a különleges katonai műveletben elért sikerekkel lehetséges megállítani a Nyugat oroszgyűlölő politikáját, amely arcátlanságában mérve is példa nélküli. Mindenki tudja, hogy csak az erősekkel számolnak és egyedül őket tisztelik, így a győzelmet követően újra beszélhetünk majd a humanitárius, civilizációs és egyéb kérdésekről” – mondta.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.