Dollár
430,59 Ft
Euró
411,77 Ft
Font
455,54 Ft
Bitcoin
18,955 $

A Nyugat szerint Oroszország komoly előrelépést tett Liszicsanszk elfoglalásával

Fotó: A luhanszki régió katonai adminisztrációja által közreadott kép a pusztítás nyomairól a Donyec-medencei Liszicsanszkban 2022. július 3-án. Ukrán hivatalos források szerint az orosz hadsereg megvetette a lábát Liszicsanszk városában. MTI/AP/Luhanszki régió katonai adminisztrációja

Czinder Tímea

2022. július 7. - 15:26

A taktikai siker ellenére azonban továbbra is nagyon sokba kerül az offenzíva fenntartása, és a hadseregnek is komoly problémákkal kell megküzdenie.

Az orosz csapatok hétvégén sikeresen átvették az irányítást az ukrajnai Liszicsanszk régió felett, ami a nyugati tisztviselők szerint valódi előrelépést jelent Oroszország számára, továbbra is nagyon bizonytalan azonban, hogy Moszkva még idén bebiztosítja-e Donyeck megye határait.

Soron kívül Csütörtökön Kormányinfó, fontos bejelentések jöhetnek

A névtelenül nyilatkozó tisztviselők azt is megjegyezték, hogy hatékonyabb együttműködés alakult ki a délen állomásozó orosz csapatok között, miután a parancsnokságot Szergej Szurovikin tábornok vette át, aki még tisztjei között is ellentmondásos figurának számít.

„Nem világos, hogy az ő befolyása vezetett-e a közelmúltbeli sikerekhez Liszicsanszk környékén, de az bizonyos, hogy javult az együttműködés az orosz fél haderőcsoportjai között a háború korábbi szakaszaihoz képest”

– tette hozzá az egyik forrás.

Moszkva Donbászban elért taktikai sikere ellenére a Nyugat nem érzi szükségesnek, hogy változtasson Oroszországgal kapcsolatos álláspontján – olvasható a Sky News cikkében.

„Végső soron kihívást jelent az orosz offenzíva fenntartása, továbbra is figyelemreméltóak a költségek, amelyeket Oroszországnak minden egyes előretörésért viselnie kell, és nagyon komoly problémák vannak az orosz hadianyag-készletekkel és a morállal”

– összegezték a tisztviselők.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.