Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,359 $

„A Nyugat masszív katonai segélyinjekciói sem gátolják Oroszországot abban, hogy elérje a céljait”

Fotó: Az ukrajnai oroszbarát szakadár "Donyecki Népköztársaság" milíciájának tagjai 2A36 Hjacint-B 152 mm-es ágyúval ukrán célpontot lőnek a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Jaszinuvata térségében 2022. augusztus 10-én. MTI/AP
not image

Koós Alexandra

2022. augusztus 14. - 21:52

A tisztviselő szerint Washington figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy a különleges katonai művelet ütemét semmi sem befolyásolhatja.

Alekszandr Darcsiev, az orosz külügyminisztérium észak-amerikai főosztályának igazgatója kijelentette, Oroszország különleges katonai műveletének legfőbb céljait végrehajtják, mindezt pedig a Nyugat Kijevnek szánt masszív segélycsomagja sem képes megállítani.

Soron kívül Szigorítaná az oroszok vízumkérelmének elbírálását az EU

Elmondása szerint Washington látszólag figyelmen kívül hagyja azt, hogy az Ukrajnának eljuttatott többmilliárdos katonai „segélyinjekciók” képtelenek érdemben befolyásolni a hadművelet ütemét, amelynek céljai és feladatai mindenképp megvalósulnak.

Majd arra utalt, a nemzetközi közösség biztonságát fenyegető kockázatok „nagyon is valósak”, amelyek az ukrán hadseregnek leszállított, fekete és szürke piacokon terjedő fegyverekre vonatkoznak, ezáltal mielőbbi megoldásra van szükség – írta a TASS.

A ma.hu szerint Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter korábban arra figyelmeztetett, miszerint a Nyugat által Ukrajnának szállított külföldi fegyverek egy része a közel-keleti térségben terjed, egy részük pedig a feketepiacon köt ki, amely tovább szíthatja a fennálló konfliktust.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.