Nyomoz a párizsi ügyészség az éttermek ellen, melyek “ajtaján belépve megszűnik a járvány”

Fotó: Laila Laila/Pexels
not image

Kornis Vivien

2021.április.7 - 17:14

Rejtett kamerás felvételek kerültek napvilágra a lusuxéttermekben titokban vacsorapartizó párizsi elitről – az ügyészség vizsgálatot indított.

A francia M6 csatorna pénteken mutatta be azokat a rejtett kamerás felvételeket, amelyeket titokban készítettek a riportereik Párizs két luxuséttermében, ahol a város elitje a koronavírus elleni korlátozásokat semmibe véve exkluzív vacsorapartikat tartott.

A felvételek felháborodást váltottak ki Franciaországban, Párizs ügyészsége pedig vizsgálatot indított, hiszen az éttermeknek október óta zárva kell tartaniuk a hatályos intézkedések értelmében.

A videón maszkokat nem viselő, egymást arcra puszival üdvözlő emberek tucatjait láthatjuk – állítólag a kormány tagjai közül is megjelentek néhányan az eseményen. 

A felvételeken látható, ahogy az újságírót, miután a zárt redőnyökkel ellátott privát étterembe lép, egy fehér kesztyűt viselő pincér üdvözli. A pincér azt kérdezi a nőtől, hogy ki hívta meg, és közli vele, hogy “amint belép az ajtón, a Covid megszűnik”. 

A pincér ezután a menüvel folytatja: az este 160 euró fejenkénti összeggel kezdődik, 490 euróért azonban pezsgő, libamáj és szarvasgomba, valamint gyömbérszószos languszta jár a vacsorázóknak.

Veszélyeztetés és be nem jelentett munkavégzés lehetséges vádjait vizsgáljuk

– mondta el a párizsi ügyészség szóvivője a CNN-nek hétfőn. Hozzátette: a szervezők és a résztvevők azonosítását is végzik.