Jó híreket kaptak a Nyíregyháziak: milliárdos útfelújítási program fejeződött be

Fotó: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye határát jelző új közúti tábla a 4-es főúton Debrecen és Nyíregyháza között, Újfehértó közelében 2023. január 2-án. Az Alaptörvény 11. módosítása értelmében 2023. január 1-jétől a megyék neve vármegyékre változott. MTI/Czeglédi Zsolt
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Milliárdos útfelújítási program fejeződött be Nyíregyházán, miközben több fontos útszakasz került felújításra.

Több mint egymilliárd forint európai uniós támogatásból több fontos útszakaszt újítottak fel Nyíregyházán – tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t. A fejlesztés részeként 833,4 millió forintból újult meg a Korányi Frigyes utca 2650 méteren és épült ki körforgalom a Korányi  – Csaló köz csomópontban.

Soron kívül Esztergomi robbantás: szlovák bombát használt az elkövető a TEK ellen

Felújították a Csaló köz két oldalán lévő járdát is, 385 méteren. Megújult emellett a Szarvas utca is 138 millió forintból, mintegy 466 méteres szakaszon. Mindkét útszakaszt érintően felújították a burkolatot, átépítették az autóbuszöblöket, áthelyeztek megállókat, akadálymentesítettek autóbuszperonokat.

A projekt célja az volt, hogy a városközpont felé vezető utakon biztonságosabb közlekedési körülményeket teremtsenek, elősegítsék az egyenletes haladást, csökkentve ezzel a várakozási időt és a környezeti terhelést. Célkitűzés volt az is, hogy az utak által érintett településrészek jobban megközelíthetővé váljanak a munkavállalók, a vállalkozások és a lakosság számára. A teljes támogatási összege a járulékos költségekkel együtt 1,121 milliárd forint volt.

(MTI)