Már nincs kórházban a Nyíregyházán holtan talált kétéves kisfiú nevelőanyja

Fotó: Unsplash/Max Fleischmann
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

Úgy tudni, hogy időközben kiengedték a kórházból a Nyíregyházán holtan talált kétéves kisfiú nevelőanyját.

Sokakat megrázott a kétéves kisfiú története, akit holtan találtak egy terepjáró csomagtartójában Nyíregyházán. Pár héttel ezelőtt történt az eset, és a 24.hu most arról számolt be, hogy a 34 éves nevelőanya már nincs kórházban.

Soron kívül Esztergomi robbantás: szlovák bombát használt az elkövető a TEK ellen

„Értesüléseink szerint pszichiátert rendeltek ki a segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsított nő vizsgálatára.” – írta a cikkében a lap. A kisfiú halálát fulladás okozhatta, aki félrenyelt egy falatot, és ez az életébe került.

A nő nem hívott segítséget, még csak orvoshoz sem rohant a gyerekkel. Ahelyett, hogy ezt megtette, vagy mentőt hívott volna, másnap hajnalban betette a kisfiú holttestét a csomagtartóba, illetve a gyermek egyéves húgát a gyerekülésbe, majd útnak indult.

Két napon át autózgatott a környéken, miközben búcsúlevelet írt. Végül a nő elmondta a családjának, hol van, majd ezt követően a férjével közösen tettek bejelentést a rendőrségen a gyermek haláláról.

A halott kisgyermek édesanyja egy 17 éves ilki lány, aki jelenleg anyaotthonban él a legkisebb gyermekével. A nevelőanya ellen továbbra is zajlik az eljárás minősített segítségnyújtás elmulasztásának minősített bűntettének elkövetésének gyanújával.