18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Öngyilkosságot tervezett a Nyíregyházán elhunyt kisfiú nevelőanyja

Fotó: police.hu
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

Búcsúlevelet is hagyott az a nő, akinek kétéves nevelt fia múlt héten hunyt el Nyíregyházán, majd két napi autózás után szombat reggel tett bejelentést a rendőrségen.

Előzmény:

 

Fulladás okozta a halálát annak a kisfiúnak, akinek holttestét múlt szombaton vitték el nevelőszülei a nyíregyházi rendőrkapitányságra – tudta meg az RTL Klub Híradója Szilágyi László ügyésztől.

Soron kívül Világszenzáció: Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

A korábbi információk is fulladásról szóltak, egy csontdarabot nyelhetett félre a kétéves Sanyika, azonban mint kiderült, ezt a nevelőanyja még ki tudta szedni, viszont később mégis légzési nehézségek léptek fel a kisfiúnál.

A csatorna beszámolója szerint az eset szerda este történt, az anya pedig másnap hajnalban ült autóba a kisfiú holttestével és az egyéves húgával, Zejneppel, majd szombaton kereste meg férjét, akivel a rendőrségre mentek. Úgy tudni, az anya búcsúlevelet is hagyott, öngyilkosságra készült.

A gyermek vér szerinti anyja a rokonok szerint teljes depresszióba esett, amikor megtudta a gyermekotthontól, mely nevelőszülőhöz adta Sanyikát, hogy mi történt: „Ezt mi sem tudjuk feldolgozni, ezt nem lehet feldolgozni, hogy egy ennyi idős gyermek… Míg itthon volt velünk, semmi baja nem volt” – mondta az áldozat nagyanyja.

A rendőrség is nyomoz az ügyben, a nevelőanya még nem tett vallomást, azonban nem rendelték el letartóztatását, figyelembe véve terhességét, valamint hogy az általa elkövetett bűncselekmény maximális büntetési tétele öt év szabadságvesztés.

Amennyiben úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a 116-123, vagy a 06 80 820 111-es ingyenes számot, ahol a krízishelyzetben lévőket segítők nyújthatnak támogatást önnek.