Nyilvánosan gúnyolódott az oltottakon, majd belehalt a koronavírusba

Fotó: Flickr/Tim Dennell
not image

Borbély Fanni

2021. július 24. - 16:42

Egy 30-as éveiben járó dél-kaliforniai férfi, aki a közösségi médiában közzétett bejegyzéseiben nyíltan gúnyolódott azokon, akik beoltatták magukat, meghalt, miután kórházba került koronavírussal.

Stephen Harmon viccelődött az oltással, és kijelentette, hogy soha nem fog oltást kapni, és a Jay-Z koronavírusra aktualizált dalszövegét tweetelte: “I got 99 problems but a vax ain’t one”.

Még a kórházi ágyában is dacos maradt, és az Instagramon kijelentette: “… nem fogom beoltatni magam, akkor sem, amikor hazaengednek”.

Harmon aktív tagja volt a Hillsong egyháznak. Az egyház alapítója, Brian Houston twitteren közölte, hogy most tudta meg “a lesújtó hírt, hogy szeretett barátunk, Stephen Harmon elhunyt a vírusban. Szívszorító”. Houston hozzátette az Instagramon:

“Stephen csak egy fiatalember volt a 30-as évei elején. A Hillsong Főiskolán végzett, és fontos tagja volt a kaliforniai gyülekezetünknek. Az egyik legbőkezűbb ember volt, akit ismertem, és annyi minden állt még előtte. Mindig eljött az unokáink focimeccseire, és nagyon sokaknak fog hiányozni. RIP”.

A 34 éves Harmon a közösségi médiában dokumentálta kórházi tartózkodását, twitteren pedig azt írta, hogy ellenállt az intubálásnak, még akkor is, amikor az állapota tovább romlott. Utolsó tweetjében azt írta, hogy végül beleegyezett az intubálásba. Még aznap meghalt.

Az esetszámok ismét az egekbe szöknek, ahogy a fertőzőbb delta variáns egyre jobban terjed – és miután az állam a múlt hónapban feloldotta az üzleti kapacitásra és a távolságtartásra vonatkozó korlátozásokat.

Pénteken Los Angeles megye több mint 3000 új koronavírusos esetről számolt be, ami nagyjából 15-szöröse az egy hónappal ezelőtti számnak. Az ABC azt írja, a megye csak az elmúlt négy napban több mint 10 ezer új esetet jelentett.