Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,959 $

Súlyos hibákat találtak az Nvidia méregdrága grafikus kártyáinál

Az Nvidia a hírek szerint felszólította add-in-board (AIB) partnereit, hogy ideiglenesen függesszék fel a hamarosan megjelenő GeForce RTX 3090 Ti grafikus kártyák gyártását.

Nvidia
PC

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A TweakTown hírportál értesülései szerint állítólag a kártyák hardverével és a firmware-ével akadtak problémák, így elképzelhető, hogy a technikai malőr elhárításáig csúszhat az RTX 3090 Ti megjelenése.

A problémák pontos természete egyelőre nem világos, így szinte biztosra vehető, hogy az újgenerációs, csúcskategóriás lapka a vártnál valamivel később érkezik a piacra, bár korábban még február környékén történő indulásról beszéltek. Soron kívül Vasárnaptól mindkét irányban megáll a Szabadkikötőnél a csepeli HÉV

Főként a nem megfelelő hűtés vagy túlfeszültség miatt bekövetkező túlmelegedés okozhatja az alapvető gyártási hibákat, valamint a rossz és gyenge minőségű komponensek kiválasztása, illetve a hardverekkel való inkompatibilitás, amelyek mind-mind orvosolhatóak, csak megfelelő idő, pénz és szakavatott mérnöki gárda szükséges hozzájuk.

Az Nvidia január 4-én, a CES 2022 kiállítás keretében rántotta le hivatalosan a leplet a GeForce RTX 3090 Ti grafikus kártyáról, a tényleges megjelenési dátumot azonban nem árulták el, és azt tanácsolták a rajongói közösségnek, hogy még ebben a hónapban várják meg a további információk érkezését.

Az Nvidia bivalyerős kártyája 40 TFLOPS-ot biztosít a shaderek számára, 78 TFLOPS-ot a ray tracinghez, valamint egy hatalmas 320 TFLOPS-os AI-egységet is, miközben 24 GB GDDR6X memóriával van felszerelve, 21 Gbps-os adatátviteli sebesség mellett.

Ilyen jellemzőkkel nyugodtan kijelenthetjük, hogy a GeForce RTX 3090 Ti lesz a GPU benchmarkok vadonatúj királya, ami a kezdőárán is érződni fog – elemzők szerint a chiphiány közepette akár egy új autó árát is elkérhetik majd érte.

A CATL legújabb fejlesztése új szintre emelheti az elektromosautó-ipart

A Debrecenben gyárat építő kínai vállalat olyan platform kifejlesztését jelentette be, amely több szempontból is hasznára válhat az elektromos autózásnak.