Dollár
393,08 Ft
Euró
411,42 Ft
Font
476,83 Ft
Bitcoin
17,110 $

Nulla százalékos élelmiszer-áfát és családi pótlék emelést követel az MSZP

Budapest, 2021. május 27. Korózs Lajos MSZP-s képviselõ felszólal a kisgyermekkel otthon lévõk szövetkezetének létrehozásáról szóló törvényjavaslat vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. május 27-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Takács Petra

2022. október 19. - 08:24

Korózs Lajos szerint Magyarország hat évet ment vissza a jövedelmeket nézve, és szó sincs háborús inflációról.

Korózs Lajos a szocialista párt Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón kezdeményezte a minimálbér adómentességét, a családi pótlék duplájára emelését is, valamint azt, hogy rendezzék a közszolgálatban dolgozók bérét.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

Meg kell emelni a pedagógusbéreket, a szociális ágazatban dolgozók bérét és rendezni kell az egészségügyi szakdolgozók fizetését is – mondta. Elmondta azt is, hogy nyugdíjkorrekciós program keretében fel kell zárkóztatni a kisnyugdíjakat.

Az infláció már egy évvel ezelőtt is szárnyalt

A volt MSZP-s országgyűlési képviselő rezsistopra is javaslatot tett, mondván, ne adják többszörös áron a 12 forintos paksi áramot. Csökkentsék a lakossági energiahordozók áfakulcsát öt százalékra, az önkormányzatokat, továbbá a kis- és közepes vállalkozásokat vissza kell venni a védett ellátási körbe, illetve vonják vissza a rendszerhasználati díjak emelését – sorolta javaslataikat.

Korózs Lajos úgy értékelt, hogy Magyarország szinte hat évet ment vissza az időben az inflációs adatokat vagy a jövedelmeket vizsgálva. Ismertette néhány élelmiszer inflációs adatát, majd hozzátette: duplájára emelték az áram és hétszeresére a gáz árát, de a tűzifa is drágult.

Hangsúlyozta, szó sincs háborús inflációról, Magyarországon az infláció már egy évvel ezelőtt is sokkal magasabb volt, mint az európai átlag. Korózs Lajos szerint a nyugdíjastársadalom “borzasztóan ráfaragott”, mert az inflációkövető nyugdíjemelés azt eredményezte, hogy radikálisan leszakadtak a nyugdíjak a bérektől. Elmondta, a nettó átlagbér a négy évvel ezelőtti szintre zuhant vissza.

MTI

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.