Dollár
390,86 Ft
Euró
407,94 Ft
Font
472,81 Ft
Bitcoin
16,245 $

Így nyitotta a vasárnap reggelt Novák Katalin, immáron köztársasági elnökként

Fotó: Novák Katalin köztársasági elnök a Sándor-palotában 2022. május 14-én. Ezen a napon tartották Novák Katalin államfői beiktatását az Országház előtti Kossuth téren; a beiktatási program részeként látogatható a klasszicista palota épülete, a köztársasági elnök hivatala. MTI/Koszticsák Szilárd
not image

Hujber Dávid

2022. május 15. - 09:08

Különleges reggel ez Novák Katalin számára, hiszen immáron köztársasági elnökként élheti az életet a családja mellett, akik mindenben támogatják.

Novák Katalin személyében egy nagyon erős karakterrel rendelkező nőt választottak meg köztársasági elnöknek. A mögötte álló tapasztalat sokat elmond, és ennek még minden bizonnyal nagy hasznát fogja venni.

Emellett természetesen segíteni fogják a munkáját, majd az évek múlásával köztársasági elnökként is komoly tapasztalattal bírhat. A nagy esemény, maga a beiktatás szombaton volt esedékes, melynek ideje alatt természetesen a családja is ott volt.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke szintén a helyszínről követte figyelemmel az eseményeket, majd eleget tett a kéréseknek, rengeteg közös fotó készült vele és az őt támogatókkal.

Novák Katalin számára ez a vasárnap talán még különlegesebb, hiszen köztársasági elnökként ébredhetett, ami egyúttal nagy felelősség is. „A szuverenitás bölcsője a család. A nemzet egysége is a családban kezdődik.” – írta a posztjában Novák.

„Minden kiterjedt családban vannak egymástól lényegileg különböző családtagok. (…) De közös a történetünk, ismerjük egymást, összetartozunk. Képesnek kell lennünk megtapasztalni, megérteni, sőt, gazdagítani azt, ami közös, ami összeköt és azt is, ami csak a mi sajátunk.” Köszöntök minden családot a családok nemzetközi napján.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.