Clouds
21 Budapest
Dollár
368,04 Ft
Euró
394,67 Ft
Font
442,44 Ft
Bitcoin
22,978 $

Novák Katalin: sötét felhők gyülekeznek felettünk

Erbíl, 2022. december 10. Novák Katalin köztársasági elnök (k) a Hungary Helps Program támogatásával létrejött Meltho Világosság Nemzetközi Iskola átadásán Irak kurdisztáni régiójának központjában, Erbílben 2022. december 10-én. Az államfõ mellett jobbról az észak-iraki kurd autonóm régió miniszterelnöke, Maszrúr Barzáni. MTI/Bruzák Noémi
Külföld

Takács Petra

Szerkesztő

A magyar köztársasági elnök Irakban a magyar katonákkal is találkozott.

Mi, magyarok békepártiak vagyunk, nem akarunk háborút, békét szeretnénk otthonainkban, országunkban, határainkon – hangsúlyozta Novák Katalin köztársasági elnök szombaton az iraki Erbíl katonai táborában, ahol magyar katonákkal találkozott.

Soron kívül Török-szíriai földrengés: két-három évig is tarthatnak az utórengések

Novák Katalint a Camp Singara táborban Hraska Gábor alezredes, kontingensparancsnok fogadta. Az államfő – tolmácsolva a magyar emberek tiszteletét és háláját -kiemelte: sötét felhők gyülekeznek felettünk, immár 10 hónapja tart Ukrajnában a háború. Felhívta a figyelmet az eszkaláció veszélyére, valamint arra, hogy a béke biztosításához és megőrzéséhez szükségünk van a magyar honvédekre.

Szükségünk van a szolgálatukra, olyan haderőre van szükség, amely képes megvédeni a magyarokat és Magyarországot – hangsúlyozta Novák Katalin. Hozzátette: olyan honvédekre van szükség, akik tapasztalatot szereznek, akiknek nemcsak elméleti, hanem gyakorlati tudása is van, és akinek a tapasztalatát, képzettségét saját hazánk védelme érdekében is tudjuk hasznosítani.

Novák Katalin szólt arról is, hogy közös ellenségünk a nemzetközi terrorizmus, “és önök a nemzetközi terrorizmus ellen harcolnak itt, a Kurdisztáni Régióban is”.

A magyar emberek büszkék önökre, ott vannak, ahol szükség van önökre – hangsúlyozta Novák Katalin. A katonákat köszöntötte Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, aki 2014-ben már járt Bagdadban és Erbílben is.

MTI