Novák Katalin a magyar katonáknak üzent

Fotó: Novák Katalin köztársasági elnök Varsóba indul a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről 2022. május 17-én. MTI/Bruzák Noémi
not image

Takács Petra

2022. május 21. - 10:42

A magyar köztársasági elnök megragadta a lehetőséget, és egyúttal a katonáknak is üzent szombaton, még a nap első felében.

A magyar hadsereg mindig is fontos láncszem volt, és az is marad, hiszen a katonáink azok, akik biztosítják Magyarország határainak védelmét. Ugyan nem vagyunk nagy ország, kimagasló teljesítménnyel bírnak a katonáink, akik egyre több modern eszközt kapnak ahhoz, hogy még nagyobb védelmet jelentsenek számunkra.

Látván a szomszédunkban dúló háborút, még inkább érezzük annak a szükségességét, hogy egy erős, stabil és ütős haderőnk legyen. Ennek a fontosságát emelte ki Novák Katalin köztársasági elnök, aki egyúttal üzent is a katonáknak.

„Ma ünnepeljük a magyar honvédelem napját. 1849-ben ezen a napon foglalta vissza Buda várát az osztrák csapatoktól a Görgey Artúr tábornok vezette honvédsereg.” – írta a posztjában a hivatalos Facebook oldalán Novák Katalin.

„Most, amikor háború dúl a szomszédunkban még inkább érezzük: szükségünk van az erős, stabil, ütőképes haderőre, amely képes garantálni Magyarország függetlenségét, területi épségét és határainak katonai védelmét.” – emelte ki.

„Magyarország békéjének és biztonságának záloga az a Magyar Honvédség, amelynek gyökerei egészen 1848-49-ig nyúlnak vissza. Köszöntök minden magyar katonát és honvédelmi alkalmazottat – itthon és külszolgálatban egyaránt! Államfőként és főparancsnokként is számítok elhivatott munkájukra.”