Clouds
21 Budapest
Dollár
342,57 Ft
Euró
368,79 Ft
Font
430,63 Ft
Bitcoin
25,712 $

Fotókon, ahogy Novák Katalin fogadja Ferenc pápát (fotók, videó)

Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ferenc pápa megérkezett Magyarországra, a katonai fogadtatás végén pedig Novák Katalin bemutatta az állami delegációt a Szentatyának, és a pápa is bemutatta a magyar államfőnek a vatikáni delegációt.

Novák Katalin köztársasági elnök katonai tiszteletadás mellett fogadta a háromnapos apostoli látogatásra Magyarországra érkezett Ferenc pápát a Sándor-palota előtti téren péntek délelőtt.

Ezt követően a pápa Novák Katalin köztársasági elnök kíséretében lépett be a Sándor-palotába, ahol bejegyzést írt a vendégkönyvbe, majd az államfő bemutatta neki ajándékait.

Fotók: MTI/Balogh Zoltán

A pápa és a magyar köztársasági elnök hivatalos államfői találkozó keretében négyszemközti megbeszélést folytat a Sándor-palotában, majd Orbán Viktor miniszterelnökkel találkozik a Karmelita Kolostorban.

Ezt követően – szintén a Karmelita Kolostorban – találkozik az állami hatóságok, a társadalmi élet és a diplomáciai testület képviselőivel.

Ferenc pápa a köztársasági elnökkel történt találkozás után röviden üdvözölte a fiatalokat azon a felvételen, amely Novák Katalin köztársasági elnök közösségi oldalán jelent meg péntek délután. A felvételen a Szentatya és az államfő együtt látható, Ferenc pápa pedig spanyolul azt mondja: „Üdvözlöm a fiatalokat!”: