Dollár
428,40 Ft
Euró
423,53 Ft
Font
483,35 Ft
Bitcoin
20,158 $

Novák Katalin: „Bízom benne, hogy ajtónyitogatásban és kulcskeresésben Magyarország hasznára lehetek!”

Fotó: Novák Katalin köztársasági elnök a beiktatási díszceremóniáján az Országház előtt, Kossuth téren 2022. május 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd
not image

Takács Petra

2022. május 17. - 21:58

Az új köztársasági elnök remek hasonlattal üzent a honfitársainak, ismét megerősítvén azt, hogy 100%-ban Magyarország érdekeit fogja képviselni, és készen áll a feladatra.

Novák Katalin személyében egy újabb erős, karakteres és kiváló köztársasági elnöke lehet Magyarországnak. Az ő személye amiatt is különleges, mert az első nő köztársasági elnökként a magyar történelemben.

Soron kívül Orbán Prágából üzent: az elhibázott brüsszeli szankciós politikát újra kell gondolni

Novák beiktatása szombaton volt, sokan vettek részt az eseményen, többek között Orbán Viktor magyar miniszterelnök is. Mindenki személyesen gratulált a tisztséghez, majd nagyon egyértelmű gondolatokat fogalmazott meg az ukrajnai háborúról.

A köztársasági elnök bízik benne, hogy lesznek olyan zárt ajtók, amiket képes lesz kinyitni, hiszen ez a fejlődés útja. Az előtte álló években számos új kihívás, feladat vár rá, amik az ő fejlődését is szolgálni fogják.

„Én azt tapasztaltam, érdemes azt is megnézni, hogy a falon van-e ajtó. Ha csukott az ajtó, érdemes lenyomni a kilincset.” – kezdte az idézetét az újdonsült köztársasági elnök, aki ezzel igen komoly felelősséget kapott.

„Ha nem nyílik, jó, ha megnézzük, van-e kulcs a zárban. Ha nincs, nem árt, ha szétnézünk, hogy ismerünk-e valakit, aki hajlandó kinyitni nekünk az ajtót… Bízom benne, hogy ajtónyitogatásban és kulcskeresésben Magyarország hasznára lehetek!”