Dollár
395,33 Ft
Euró
412,92 Ft
Font
481,69 Ft
Bitcoin
17,124 $

Norvégia: a nukleáris fenyegetés hasznosabb Oroszországnak, mint egy nukleáris csapás

Fotó: EPA/Hakon Mosvold Larsen
not image

Borbély Fanni

2022. október 19. - 06:02

A norvég fegyveres erők vezetője kijelentette, a Nyugatnak nagyon kell figyelnie, amikor Putyin a nukleáris fegyverek bevetésével fenyegetőzik, és nem szabad elfelednie, hogy a fenyegetés hasznosabb Oroszország számára.

Eirik Kristoffersen tábornok, a norvég fegyveres erők vezetője még szeptemberben tette fenti kijelentését, ám még csak most hozták nyilvánosságra megjegyzéseit Putyin nukleáris fenyegetőzése kapcsán: úgy fogalmazott, a Nyugatnak nagyon kell figyelnie, amikor az orosz elnök nukleáris csapásokkal fenyegetőzik és nem szabad elfelejtenie, hogy a fenyegetés hasznosabb Oroszország számára.

Soron kívül Még mindig magas arányban isszák az energiaitalokat az iskolás gyerekek

Mint ismert, Putyin és a vezető orosz tisztviselők már a háború kezdete óta fogalmaztak meg burkolt és egészen konkrét nukleáris fenyegetéseket, melyek komoly aggodalmat keltettek a nemzetközi közösségben.

A Sky News jelentése szerint a norvég tábornok ennek kapcsán leszögezte, Putyinnak semmi oka nincs rá, hogy valóban nukleáris fegyvereket vessen be, rámutatva, hogy azt kell figyelni, hogy mit mond.

Úgy fogalmazott, az orosz elnöknek semmi oka nincs arra, hogy valóban bevesse a nukleáris fegyvereket, tekintettel a tényre, hogy Oroszország egzisztenciális biztonságát semmilyen veszély nem fenyegeti, így oka sem lehet arra, hogy bevesse a pusztító fegyvereket.

Leszögezte, Putyin számára a nukleáris fegyverek bevetésével kapcsolatos fenyegetőzések sokkal értékesebbek, mintha valóban bevetné azokat, mivel ez csupán az elrettentésről szól, ahogy annak idején a hidegháborúban is. A tábornok úgy fogalmazott, ez csak arról szól, hogy bebizonyítsa, Oroszország rendelkezik atomfegyverekkel és meg akarja mutatni a világnak, hogy akár képes is lenne bevetni azokat.