Legalább négyen meghaltak a norvégiai lövöldözésben

MTI/EPA/NTB/Hakon Mosvold Larsen
not image

Kulcsár Péter

2021. október 13. - 23:18

Többen is megsérültek azt követően, hogy egy ismeretlen elkövető íjjal lövöldözésbe kezdett a Norvégia déli részén található Kongsberg városában.

A helyi sajtó értesülései szerint a rendőrök továbbra is keresik a tettest, aki szerdán kora este eddig ismeretlen okokból kifolyólag egy számszeríjjal és nyilakkal felfegyverkezve a kisváros lakóira támadt a nyílt utcán.

A nyomozók jelenleg azt próbálják kideríteni az elkövető hollétén kívül, hogy terrorcselekmény történt-e, esetleg egy zavarodott elme állhatott-e az incidens mögött – írta a VG napilap.

Korábban már tudni lehetett, hogy többen is megsérültek, a hírportál információi alapján pedig négyen a helyszínen életüket vesztették, ám elképzelhető, hogy az áldozatok száma az elkövetkező órákban tovább nőhet, hiszen voltak, akiket kórházba kellett szállítani súlyos lőtt sebekkel.

A rendőrségi intézkedés során arra kérték a város lakóit, hogy ne hagyják el otthonaikat, miután a támadó egy embert lelőtt az íjjal. Kongsberg lakói továbbra sem mehetnek ki az utcára, mivel az elkövetőt még nem sikerült elfognia a rendőröknek, ezért azt tanácsolták nekik, maradjanak lakásaikban.

Frissítés:

A rendőrség szerda éjjeli sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy ötre nőtt az áldozatok száma, illetve hozzátették, az elkövetőről továbbra sincs pontos információjuk.