Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,049 $

Norvég cég vásárolná fel a legnagyobb magyar szendvicsgyártó vállalatot

TÉMÁK:
#Felvásárlás
Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Amennyiben zöld utat kap a dolog, várhatóan 2023 első negyedévében kerül norvég kézbe a Khell-Food, amelyet még 1992-ben alapítottak.

A norvégiai székhelyű Orkla Foods Europe beszámolója alapján megállapodás született a legnagyobb magyar szendvicsgyártó cég felvásárlásáról, amely által 100 százalékos tulajdonrészt szereznek a Khell-Food Kft.-ben.

Soron kívül Újabb lövöldözés Kaliforniában, legalább hárman meghaltak

Az eladó Kelényi Zoltán alapító, aki a vállalat vezérigazgatójaként folytatja tovább a munkát, egyúttal abban is megegyezésre jutottak, hogy nem hozzák nyilvánosságra a vételárat – derül ki az rtl.hu beszámolójából.

A megállapodást benyújtják az illetékes magyar hatóságokhoz, s amennyiben zöld utat kap a felvásárlás, várhatóan 2023 első negyedévében kerül norvég kézbe a Khell-Food, amely 2017-2021 között 11%-os éves árbevétel-növekedést ért el, valamint tavaly 3,3 milliárd forintos forgalma volt.

A céget még 1992-ben alapították, ahol 160 alkalmazott dolgozik, emellett jelenleg egy Budapesten kívüli gyárban készítik a kész szendvicseket és bagetteket, amelyeket saját márkanév alatt, szupermarketekben, élelmiszer-üzletekben és benzinkutakon értékesítenek.

Az Orkla Foods Europe 10 országban működik, körülbelül 6500 munkavállalóval, emellett az éves árbevétele 17,3 milliárd norvég korona. A Khell-Food felvásárlását az Orkla Foods Česko a Slovensko (CaS) végzi, amely a Hamé Hungary-n keresztül már jelen van a magyar piacon.