Clouds
21 Budapest
Dollár
358,97 Ft
Euró
390,02 Ft
Font
444,72 Ft
Bitcoin
23,092 $

Normafa: a pályák kizárólag saját felelősségre használhatók

Fotó: A behavazott Normafa Budapesten 2018. november 19-én. MTI/Mohai Balázs
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Jó hír, hogy sportolásra alkalmas hóval várja a szánkózni vágyókat is a Normafa.

Sportolásra alkalmas hóval várja a szánkózni, sífutni vágyókat a Normafa. Most, hogy az energiaválság miatt a legtöbb beltéri sportolást kínáló intézmény bezár a téli hónapokra, a Normafa kiváló lehetőséget kínál a szabadban űzhető sportokra, mint amilyen a szánkózás és a sífutás – olvasható a Hegyvidéki Önkormányzat hivatalos közleményében.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Mikó Gergely, a Normafapark igazgatója arról adott tájékoztatást, hogy a behavazott részek ingyenesen használhatók. Későbbiekben a Szent Anna kápolna melletti sífutó pálya – hasonlóan más síterepekhez – díjkötelessé válik, de akkor a jegyhez a karbantartott és este kivilágított pályán kívül öltözési, zuhanyozási lehetőség is kapcsolódik majd.

Az Anna réti szánkópálya, mely a közkedvelt játszótér alatt található, a későbbiekben is ingyenesen használható. A lesikló pálya idén sajnos még nem üzemel, de reméljük a következő években ott is elkészülhet a felújítás és egész szezonba várja majd a síelőket.

A pályák kizárólag saját felelősségre használhatók

A pályák kizárólag saját felelősségre használhatók, a havas területre belépéssel mindenki elfogadja a házirendet, mely a www.normafapark.hu oldalon található! A századforduló táján Norvégiából hozatott sílécekkel, vagy ahogy akkor nevezték, lábszánkókkal kezdődött a a hazai síelés a Vérmezőn, majd már a Normafa lejtőin próbálták elsajátítani az azóta legnépszerűbbé vált téli sport alapjait – tudhattuk meg.

Évekkel később már menedékház, sítároló, és a fogaskerekű szolgálta ki a sízőket. A Normafa mára újra a téli sportok kedvelőinek kedvenc színhelye, ahol gyerekek és felnőttek egyaránt élvezhetik a telet.

A Normafa Látogatóközpont információkkal, brosúrákkal és mini kiállítással is várja az érdeklődőket. A falakon és a tévé képernyőjén a normafai síelések emlékei, régi plakátok és filmfelvételek emlékeztetnek arra, hogy a Normafát havas teleken mindig ellepték és élvezettel használták a síelők és a szánkózók.