Clouds
21 Budapest
Dollár
357,64 Ft
Euró
384,77 Ft
Font
437,29 Ft
Bitcoin
27,915 $

Nők a Honvédségben – az elhatározás után csak pár lépés vezet a katonaságig (videó)

Fotó: YouTube/amagyarhonvedseg
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Nők is szolgálnak a Honvédségben, ahhoz pedig, hogy egy nő katona lehessen, az elhatározás után csak pár lépésre van szükség a szolgálatig!

A Magyar Honvédség legfrissebb YouTube-videójában Faragó Fanny mutatja be, hogy milyen lépéseket kell tenniük azoknak, akik önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálatot szeretnének vállalni.

Soron kívül Saját otthonukban fojtottak meg egy anyát és két kisfiát

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogyan jutnak el az elhatározástól a szerződéskötésig, ám e videóból mindent megtudhatunk: első lépésként az iranyasereg.hu oldalra kell ellátogatni, ahol az “Érdekel” gombra kattintva egy információs aloldalra jutunk.

Itt meg kell adni nevünket és elérhetőségeinket, s pár óra után már hívnak is. A telefonbeszélgetés során minden kérdésre választ kaphatunk, így a lehető legtöbb információval a birtokunkban indulhatunk el a legközelebbi toborzó irodába, hogy hivatalossá tegyük jelentkezésünket.

Az ügyintézéshez

  • személyi azonosítóra;
  • adóigazolványra;
  • lakcímkártyára;
  • TAJ-kártyára;
  • és ha van, úgy jogosítványra van szükség.

Fontos, hogy a személyes okmányok mellett az iskolai végzettségünket igazoló dokumentumokra is szükség van. A toborzó katonák pedig minden kérdésre válaszolnak, rendkívül segítőkészek, így nem kell aggódni az első személyes találkozó miatt sem. Amennyiben ezekkel a lépésekkel megvagyunk, úgy a következő a pszichológiai, illetve a lőfegyvertartási egészségügyi vizsgálat.