18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Nők, gyermekek és állatok elleni évtizedes erőszakért ítéltek el egy skót férfit

Fotó: Unsplash/Paul Chambers
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Még a skót rendőrség is „megdöbbentőnek” nevezte Malcolm Leask erőszakos cselekményeit.

A Sky News jelentése szerint szerdán 12 év börtönbüntetésre ítéltek egy férfit, aki egy évtizeden át követett el folytatólagosan erőszakot nőkkel, gyermekekkel és állatokkal szemben. A 35 éves Malcolm Leask két nőt erőszakolt meg, egyik áldozatát pedig úgy próbálta megölni, hogy fejét víz alá nyomta.

Soron kívül Kiderült, ki az esztergomi robbantás TEK-es áldozata

A bíróságon elhangzottak szerint a bűncselekmények – melyek között gyermekek bántalmazása és állatkínzás is szerepelt – a skóciai Clackmannanshire-ben és Orkney-szigeteken történtek 2008 és 2019 között.

Noha Leask minden vádat tagadott, áprilisban a stirlingi legfelsőbb bíróságon elítélték, majd szerdán az edinburgh-i legfelsőbb bíróságon is elítélték. Gordon Patullo nyomozó felügyelő megosztotta, még a rendőrséget is megdöbbentette a férfi évtizedes erőszakos viselkedése:

„Malcolm Leask viselkedése megdöbbentő volt. Fájdalmat és szenvedést okozott áldozatainak, de most szembesülnie kell tettei következményeivel.”

A főfelügyelő ezt követően köszönetet mondott mindenkinek, akik olyan információkkal szolgáltak, melyek Leask elítéléséhez vezettek. Patullo végezetül kiemelte:

„Remélem, hogy ez az ítélet és a büntetés egyértelmű üzenetet küld, hogy a skót rendőrség minden szexuális visszaélésről szóló bejelentést, függetlenül az idő múlásától, alaposan kivizsgál, és az áldozatokat mindvégig támogatni fogja. Szeretnék köszönetet mondani a nyomozócsoportnak és partnereinknek az ügyben végzett kemény munkájukért.”