Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,93 Ft
Bitcoin
16,621 $

Nógrádi György: Ukrajna második fő ellensége Magyarország

MTI Fotó: Czimbal Gyula
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. október 30. - 15:02

A biztonságpolitikai szakértő szerint azonban a NATO-tagság megvéd minket, még akkor is, ha az Egyesült Államokkal sem vagyunk a legjobb viszonyban. 

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az Ultrahang borsi közönségtalálkozóján hallgatói kérdésekre válaszolt, és felmerült, hogy mi a helyzet Magyarország és Ukrajna kapcsolatával. 

Soron kívül Faragó Tamás megrendülten nyilatkozott Csapó Gábor haláláról

A szakértő az Ukrajnának nyújtott fegyverszállítmányokkal kapcsoltban leszögezte, hogy azok döntő részét a feketepiacon adták el, így azok jórészt különböző terrorista csoportok kezébe jutottak – írja a Mandiner

Nógrádi kiemelte, hogy ma Ukrajna második fő ellensége Magyarország, aminek keretében rendkívül sok aljasságot hajtottak végre a kárpátaljai magyarokkal szemben.

Hozzátette, hogy a magyar fegyveres erők arra készültek fel, hogy a déli határt a migránsoktól védjék meg, míg a többi határunkat a katonai csapásoktól. 

Azonban elmondta, hogy az összességében nem elég, hogy Ukrajna vezetése nem szeret minket, ezért még nem fognak ránk támadni, ugyanis akkor szembe kerülnének a NATO-val. 

Nógrádi úgy véli, hogy annak ellenére, hogy Washington nem szerelmes belénk, egy Magyarország elleni katonai csapást nem támogatna – tette hozzá a lap. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.