Nobel-díjas tudósokat bérelt fel Jeff Bezos, hogy feltalálják az örök élet szérumát

EPA/ROBERT PERRY
not image

Kulcsár Péter

2022. január 22. - 16:06

Az Amazon alapítója és Elon Musk kedvenc ellenfele, Jeff Bezos a világ elit tudósaival együtt azon dolgozik, hogy kifejlessze a halhatatlansági technológiát, amivel gyakorlatilag örök életet biztosíthatna az embereknek.

Az Alto Labs nevű startup alapításakor már megtudhattuk, Jeff Bezos célja a vállalattal, hogy felfedezzék a halhatatlanság elixírjét, mégpedig az emberi szervezet alapvető genetikai tulajdonságainak módosításával.

A projekthez nemrégiben szerződtették a GlaxoSmithKline gyógyszeripari óriáscég egykori tudományos főmunkatársát, Hal Barront, akit néhány hónapon belül megválasztottak az Alto Labs vezérigazgatójának – írta a The Times.

„Óriási megtiszteltetés számomra, hogy felajánlották ezt az egyszer az életben adódó lehetőséget, hogy egy ilyen egyedülálló vállalatot vezessek, amelynek legfőbb küldetése a betegségek visszafordítása” – mondta kinevezési beszédében a szakember.

Jeff Bezos szupercsapatának tagjai között megtalálhatjuk többek között a 2012-ben őssejtkutatásban végzett kimagasló munkájáért Nobel-díjban részesülő dr. Shinja Jamanaka professzort, valamint Jennifer Doudnát is, aki 2020-ban kapta meg a nívós díjat a CRISPR génszerkesztő eszköz kifejlesztésében játszott kulcsszerepéért.

Nem Bezos az egyetlen, aki komolyan gondolja a halhatatlanság realizálását, ugyanis Jurij Milner orosz-izraeli milliárdos is beszállt az öregedésgátló technológiába, mégpedig egy biológiai átprogramozási rendszerrel, amellyel megfiatalíthatóak az elöregedett sejtek, így elkerülhetőek az időskori betegségek, és stabilizálható az emberek egészségi állapota.