Dollár
432,25 Ft
Euró
423,13 Ft
Font
481,05 Ft
Bitcoin
19,681 $

A NOB elnöke Budapestre látogatott, és nem győzte dicsérni a magyar sportot

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b4) fogadja Thomas Bachot, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökét (b3) Budapesten a Karmelita kolostorban 2022. június 20-án. Mellettük Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke (b), Schmitt Pál korábbi köztársasági elnök (b2), Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára (b5) és Christophe De Kepper, a NOB fõigazgatója (b6). A tárgyaláson a nemzetközi sportélet aktuális fejleményeirõl, a sport béketeremtõ képességérõl és az ukrán sportolóknak nyújtott magyar segítségrõl is szó volt. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
not image

Takács Petra

2022. június 21. - 07:33

Úgy fogalmazott, hogy „a sportolók is sikeresek, és szerintem igazi példaképek a magyar emberek számára. Úgyhogy nagyon jó élmény ismét Magyarországon lenni”.

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke Budapestre, a vizes világbajnokság helyszínére látogatott.

Soron kívül Gyanús fehér por miatt kiürítették az Európai Bizottság elnöki lakosztályát

A német sportvezető – a szervezőbizottság hétfői hírlevele szerint – elmondta, nem ez a mostani esemény az első alkalom, amikor a magyar szervezők bizonyítanak: az elmúlt években számtalan világbajnokságot, Európa-bajnokságot és világkupát rendezett az ország, és “mindegyik remekül sikerült”.

“Az pedig hab a tortán, hogy a sportolók is sikeresek, és szerintem igazi példaképek a magyar emberek számára. Úgyhogy nagyon jó élmény ismét Magyarországon lenni” – fogalmazott az elnök.

A 68 éves sportdiplomata az úszóversenyeknek otthont adó Duna Arénában tapasztaltakról kiemelte, öröm számára, hogy a magyar közönség nemcsak a saját versenyzőit buzdítja, hanem mindenki mást is. Hozzátette, érezhető, hogy a sportolók élvezik az atmoszférát és az egész világbajnokságot. 

“A remek eredmények állandó motivációt jelentenek, annál jobb pedig nem is kell, mint hazai pályán versenyezni és ott jól szerepelni. Éppen ezért úgy gondolom, hogy a magyarok mostani eredményei nemcsak a többi magyar úszót, hanem minden sportolót motiválni fognak. Párizsban erős magyar úszócsapatra számítunk” – tekintett előre a következő olimpiára Bach, aki szerint a magyar olimpiai mozgalom a világ élvonalába tartozik.

A vizes vb szervezésével kapcsolatban kiemelte, a magyarok – akiknek 131 napjuk volt felkészülni a világversenyre – most is bebizonyították, hogy egyszerre rugalmasak, kreatívak és hatékonyak is tudnak lenni. Meglátása szerint a 2027-es világbajnokságra – amelynek rendezési jogát 2019-ben nyerte el Magyarország – még jobban fel fognak tudni készülni, éppen ezért biztos abban, hogy a mostanihoz hasonlóan az is jól fog sikerülni.

“Budapest gyönyörű, sportkedvelő város, akárcsak az ország. Amikor az ember itt sétál, körbeveszi a történelem, ugyanakkor ha sporteseményre megy, a jövőt látja. Mindig örömmel vagyok itt, és alig várom, hogy jövőre is visszatérjek az atlétikai vb-re, akárcsak a 2027-es vizes világbajnokságra” – zárta szavait Thomas Bach, akit hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadott.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.