Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,824 $

A Nintendo új konzolja problémákkal szembesülhet a visszafelé kompatibilitás terén

TÉMÁK:
#problémák
Fotó: Unsplash/Erik Mclean
Konzol/Videójátékok
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Ha hihetünk a legfrissebb jelentéseknek, úgy a Nintendo Switch 2 nem túl kellemes visszafelé kompatibilitási problémákkal debütálhat.

A Nintendo következő konzolja, a Nintendo Switch 2 (ha tényleg ez lesz a neve) egy visszafelé kompatibilitási rémálom lehet, amennyiben hihetünk a legfrissebb jelentéseknek: azt már eddig is tudtuk, hogy a konzolt úgy tervezték, hogy hordozható legyen, és hogy dokkoló állomásán is pihenhessen, ám van egy kis bökkenő.

Soron kívül Akár lakáshitel törlesztésre is alkalmas lehet az egészségpénztári befizetés

Ez a rugalmasság ugyanis egyben a konzol legnagyobb gyengesége is, mivel a mobilitást előtérbe helyezve feláldozza a teljesítményt. A Game Rant által szemlézett legfrissebb jelentések szerint a Nintendo Switch utódja egy rémálom lehet a masszív Nintendo Switch-játékkönyvtárral rendelkező játékosok számára, ennek oka pedig az Nvidia Tegra X1.

Ezt a chipsetet ugyanis eredetileg még az olyan régebbi eszközökhöz tervezték, mint például az Nvidia Shield, ennek alapján pedig nem igazán képes felvenni a versenyt a Sony-val, vagy a Microsofttal. Ami ennél is komolyabb probléma, hogy a chipsetet nagy eséllyel emulálni kellene, vagy egy társprocesszorként kellene beépíteni.

Noha a fenti ötletek megoldást jelenthetnének, mindkét opciónak megvannak a maga korlátai és problémái is. Tehát ha a Nintendo eltávolodik a Tegra X1-től, úgy a jelenlegi Switch-játékok nem fognak működni az új hardveren, hacsak nem ültetik át az új hardverre azokat.