Dollár
426,10 Ft
Euró
423,44 Ft
Font
485,74 Ft
Bitcoin
20,274 $

Kevés a munkaerő, emeli az amerikai Starbucks a béreket

Fotó: Unsplash/Angelica Reyes
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. október 30. - 01:40

Az összes amerikai dolgozó átlagbére 2022 nyarára 15 és 23 dollár között lesz óránként.

Mivel az amerikai éttermek országszerte küzdenek azért, hogy elegendő pincért és pénztárost találjanak a vásárlók kiszolgálásához, a Starbucks Corp szerdán közölte, hogy fizetésemelést ad az Egyesült Államokban dolgozó, legalább két éve alkalmazott munkavállalóknak, és 200 dolláros ajánlói bónuszt kínál.

Soron kívül Rettentőn megdrágult a jogsiszerzés, egyre kevesebb a tanuló vezető

A legalább kétéves munkaviszonnyal rendelkező dolgozók akár 5%-os, a legalább ötéves munkaviszonnyal rendelkezők pedig 10%-os fizetésemelést kaphatnak január végén – közölte a Starbucks.

Az összes amerikai dolgozó átlagbére 2022 nyarára 15 és 23 dollár között lesz óránként – tette hozzá a seattle-i székhelyű vállalat.

Számos lánc emeli a béreket, hogy megpróbáljon több munkavállalót vonzani. Az éttermek a széles körű munkaerőhiány közepette küzdenek azzal, hogy elegendő munkaerőt toborozzanak és tartsanak meg ahhoz, hogy az üzletek teljes kapacitással nyitva tarthassanak.

A McDonald’s Corp szerdán arról számolt be, hogy egyes helyszínei a munkaerőhiány miatt korábban bezártak, vagy lelassult a kiszolgálási idő – írja a Reuters

Decemberben a Starbucks legalább 10 százalékkal emelte a meglévő alkalmazottak bérét, és közölte, hogy a következő néhány évben legalább 15 dolláros órabérre emeli a kezdő fizetést.

Az elmúlt két év változásai összesen 1 milliárd dollár értékű beruházást jelentenek a bérek és juttatások terén.

A globális kávézólánc részvényei, amely csütörtökön negyedéves eredményről számol be, az év eleje óta mintegy 7 százalékkal emelkedtek.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.