Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
17,039 $

Nigériai áradások: több mint 600 ember vesztette életét

Fotó: EPA/Akintunde Akinleye
not image

Borbély Fanni

2022. október 17. - 20:35

Az elmúlt évtized legbrutálisabb áradásai sújtották Nigériát, a halálos áldozatok száma pedig meghaladja a 600 főt a legfrissebb hivatalos adatok szerint.

A nigériai humanitárius ügyekért felelős minisztérium egy tweetben számolt be arról, hogy az áradások halálos áldozatainak száma meghaladta a 600 főt, s több mint 2 millió embert érintettek az áradások, melyek a különösen csapadékos időszak után Nigéria déli részén pusztítottak.

A hivatalos adatok szerint több mint 200 ezer lakóház részben, vagy teljesen megsemmisült az áradások következtében: a hónap elején a nigériai katasztrófavédelmi szolgálat egy “katasztrofális áradásra” figyelmeztetett, rámutatva, hogy Nigéria három így is túltelített víztározója várhatóan hamarosan túlcsordul és kiárad.

Noha Nigéria számos területe hajlamos az éves áradásokra, a legutóbbiak bizonyos területeken jóval súlyosabbak voltak, mint a legutóbbi, 2021-es nagy áradások. Sadiya Umar Farouq nigériai humanitárius ügyekért felelős miniszter vasárnap figyelmeztetett, további áradások alakulhatnak ki, ezért arra sürgette a regionális kormányokat, hogy készüljenek fel egy újabb természeti katasztrófára.

A miniszter vasárnap egy tweetben fogalmazta meg felhívását:

“Felszólítjuk az érintett kormányokat, helyi önkormányzati tanácsokat és közösségeket, hogy készüljenek fel a további áradásokra az érintett területeken élő emberek magaslatokra történő evakuálásával, sátrak és segélyek, friss víz, valamint orvosi felszerelések biztosításával a víz által terjesztett betegségek és járványok esetleges kitörése miatt.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.